6 maart 2019
Uitbreiding Gezondheidscentrum Samen Gezond

Sinds woensdag 13 februari mag ik met trots zeggen dat ik onderdeel ben geworden van Gezondheidscentrum Samen Gezond. Inmiddels ben ik al 8 jaar praktijkhouder in de Vuursteen in Molenhoek, maar nu ben ik ook formeel aangesloten bij  Gezondheidscentrum Samen Gezond.

Voorheen bestond het Gezondheidscentra Samen Gezond (bestaande uit gezondheidscentrum De Kroonsteen en De Vuursteen) uit drie disciplines. Namelijk fysiotherapeuten, huisartsen en de apothekers.

Afgelopen jaar zijn intensieve gesprekken gevoerd met de overige hulpverleners die werkzaam op de locaties van het gezondheidscentra. Niet alleen ik ben met mijn logopediepraktijk toegetreden tot het gezondheidscentrum, maar de volgende disciplines zijn ook toegevoegd: ergotherapie, huisartsenpraktijk Overasselt, diëtisten, huidtherapie, podotherapie, bandagecompressietherapie, thuiszorg, maatschappelijk werk, verloskundigen, pedicure, psychologie, craniosacraaltherapie, orthopedagogie, oefentherapie en accupunctuur. Op de foto boven dit artikel ziet u wie er allemaal is aangesloten bij Samen Gezond.

Deze uitbreiding van het gezondheidscentrum zal er voor zorgen dat de samenwerking tussen al deze disciplines nog beter zal gaan verlopen. Samen werken we er hard aan om de zorg in onze gemeentes naar een hoger niveau te tillen. Dit doet het gezondheidscentrum al velen jaren.

Kijk maar eens op de website www.gcsamengezond.nl waar we allemaal mee bezig zijn

Mei 2018

Gisteren een invulworkshop AVG (algemene verordening gegevensbescherming) gevolgd.

Vanaf 25 mei 2018 gaat deze verordening van kracht binnen de EU zoals jullie misschien al gehoord hebben.
Het is een hele berg aan invulwerk, nadenken
en organiseren...maar dan heb je ook wat 😉

 

Nog een paar stappen afronden en de praktijk is AVG-proof! 

Trots op mezelf

Op de site bij bestanden vind je de nieuwe privacy policy en de aangepaste behandelovereenkomst.

 

9 januari 2017

Een nieuw jaar is alweer begonnen.

2016 afgesloten, ook in de boekhouding. Benieuwd naar hoe het is gegaan in de praktijk? Onder het kopje contact & aanmelding staat bij bestanden het jaarverslag van 2016.

 

Ook vind je hier voor 2017 de nieuwe behandelovereenkomst.

 

Vanuit de klachten- en geschillenregeling zijn er sinds 2017 nieuwe regels. Wij logopedisten hebben onze klachtenregeling via de beroepsvereniging (NVLF) meer info vind je hierover onder het kopje Klachten- en geschillenregeling Paramedici

 

24 december 2016

Met succes afgerond:  de Post-HBO Cursus "Communicatie met ouderen met cognitieve beperkingen" via de HAN in Nijmegen.

 

Nu ben ik nog bekwamer  in het begeleiden van de communicatie met ouderen met cognitieve beperkingen (ten gevolge van dementie).

 

  • Meer weten? Stuur gerust een mailtje of bel.

 

 

 

Chronisch verstopte neus? 29-09-2016

 

 

 

De herfst komt er weer aan. Ben jij ook vaak verkouden met een verstopte neus? Ben je verslaafd aan middeltjes (zoutoplossing) om je neus goed open te houden? Dan is er een grote kans dat je te diep ademt. Als je te veel zuurstof binnenkrijgt (veel door mond ademen) gaat je lichaam dit corrigeren door mucus in je neus op te bouwen. Daardoor verstopt je neus.

 

 

 

 

Met deze oefening kun je je neus openen:

 

•Adem zo goed mogelijk door je neus in, met je mond dicht

 

•Knijp je neus met je vingers dicht na een rustige uitademing

 

•Beweeg  je hoofd (ja-knikken) naar voren en achteren zolang je de adem inhoudt

 

•Adem pas weer wanneer je een duidelijke aandrang voelt

 

•Doe dit dan door de neus (houdt met uw vingers uw mond dicht)

 

•Ga niet zo ver dat je hijgend moet ademen om “bij te komen”

 

 

 

Soms is 1 keer genoeg, maar het kan ook zijn dat je bovenstaande oefening 2-3 keer moet herhalen.

 

 

 

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal al weten heeft door de neus ademen een aantal voordelen:

 

•In de neus zitten neusharen die stofdeeltjes tegenhouden

 

•Fijnere deeltjes zoals bacteriën, schimmelsporen of virussen blijven kleven in het slijm dat zich op de oppervlakte van neusholte, luchtpijp en bronchiën bevindt.

 

•Het slijmvlies verwarmt de ingeademde lucht en maakt deze vochtig. Daardoor kunnen de longblaasjes in de longen de zuurstof omzetten in kooldioxide.

 

 

 

Als de lucht droog is en je deze via de mond inademt zijn de longblaasjes niet goed in staat voldoende zuurstof uit de ingeademde lucht op te nemen, waardoor er minder zuurstof in het bloed kan komen.

 

 

 

Ook dit komt tijdens de logopedische behandeling aan bod. Mensen die het gevoel hebben dat ze niet door de neus kunnen ademen en daardoor hoog/gespannen ademen of veel verkouden zijn kunnen hiervoor bij mij terecht.